Header Fortuna Sittard

Fortuna Sittard kiest voor herbruikbare bekers van Dutch Cups

Fortuna Sittard kiest voor herbruikbare bekers van Dutch Cups

Gepubliceerd op vrijdag 1 september 9:00

Met ingang van het seizoen 2023/2024 neemt Fortuna Sittard een stap richting duurzaamheid door gebruik te maken van de herbruikbare hardcups van Dutch Cups. Deze vooruitstrevende stap komt voort uit de veranderingen in de wetgeving die vanaf 1 januari 2024 van kracht zullen zijn en het gebruik van wegwerpbekers van plastic bij evenementen verbieden. Fortuna loopt alvast voor op deze verandering. In samenwerking met Dutch Cups heeft Fortuna vier unieke designs gecreëerd voor op de herbruikbare bekers. Zo zijn de bekers niet alleen een duurzaam alternatief maar ook een unieke eyecatcher en verzamelitem voor de voetbalfans.

Fortuna aan het woord

“Wij zijn dit seizoen bij Fortuna Sittard gestart met het gebruiken van reusable hardcups bij onze catering punten. Deze invoering past bij het beleid dat de club aan het voeren is om steeds duurzamer te opereren. Daarnaast zijn wij geheel vrij geweest in het design van de beker en dat biedt mogelijkheden om leuke toevoegingen te creëren voor onze fans. Naast dat dit de beleving ten goede komt, zitten er ook financiële voordelen aan als veel supporters de bekers gaan sparen. Wij hebben bij onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2023-2024 de bekers voor het eerst in gebruik genomen en de reacties zijn enkel positief. Ook intern is iedereen tevreden over de eerste wedstrijd en over het gehele proces dat wij met DutchCups hebben doorlopen. Al met al een partner waar wij trots op zijn!” – Nick Verheijen, Fortuna Sittard

Statiegeldsysteem

Fortuna gaat werken met het statiegeldsysteem. Bij dit systeem betaalt men eenmalig €2,00 per hardcup bij aanschaf. Na consumptie kan de beker worden ingewisseld voor een schone, nieuwe beker. Na het laatste drankje kan de beker worden ingeleverd. Er zijn drie opties beschikbaar: optie één, de beker inwisselen voor een token die ingezet kan worden voor een nieuwe beker tijdens de volgende wedstrijd; optie twee, de beker mee naar huis nemen voor later gebruik; optie drie, de beker doneren in de speciale verzamelbakken bij de uitgang. Naast de statiegeld opties van Fortuna zijn er ook andere mogelijkheden voor het statiegeldsysteem. We staan klaar om je te helpen de beste keuze te maken die past bij jouw evenement.

Nieuwe wetgeving

Vanaf 1 januari volgend jaar treedt de nieuwe wetgeving in werking met betrekking tot het gebruik van single-use plastics. De kern van deze wetgeving ligt in het verbod op het gebruik van wegwerpbekers en andere plastic producten die eenmalig worden gebruikt. Dit geldt voor wegwerpbekers, maar ook voor andere items zoals bestek, roerstaafjes en borden.

De nieuwe wetgeving heeft als doel om zwerfafval te verminderen en de belasting van plastic op het milieu te verminderen. Maak daarom kennis met onze herbruikbare alternatieven, zoals onze herbruikbare hard cups. We beschikken over een uitgebreid assortiment van meer dan 50 verschillende soorten glazen, geschikt voor allerlei drankjes. Bovendien hebben we schenkkannen, dienbladen en opslagkisten om alles soepel te laten verlopen.

De 10 voordelen van hard cups

  • Duurzaam: Onze koffiebekers zijn gemaakt van hoogwaardig herbruikbaar plastic, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor het verminderen van afval.
  • Kostenefficiënt: Dankzij het materiaal kunnen de bekers meerdere malen worden gebruikt, waardoor je kosten per gebruik per beker dalen.
  • Praktisch: De bekers zijn gemakkelijk stapelbaar, waardoor ze weinig ruimte innemen en handig zijn voor opslag.
  • Eenvoudig schoon te maken: De bekers kunnen moeiteloos met de hand of in de vaatwasser worden gereinigd, waardoor ze snel weer klaar zijn voor gebruik.
  • Recyclebaar: Wanneer de bekers aan het einde van hun levensduur komen, kunnen ze worden ingeleverd voor recycling, waardoor ze bijdragen aan een circulaire economie.
  • Voldoen aan de SUP-wetgeving: Doordat de bekers herbruikbaar en milieuvriendelijk zijn voldoen ze aan de wetgeving.
  • Merkidentiteit: Personaliseer de bekers met jouw bedrijfslogo of een andere opdruk, waardoor je jouw merkidentiteit versterkt en een unieke merkervaring creëert.
  • Vrij van BPA: Onze bekers zijn veilig in gebruik, vrij van schadelijke stoffen zoals BPA, en bieden een gezonde en zorgeloze drinkervaring.
  • Isolerend: Biedt isolatie voor koude en warme dranken.
  • Onbreekbaar: Harde plastic bekers zijn over het algemeen minder breekbaar dan glas en ze voelen stevig aan.

Bedrukking- en reinigingsmogelijkheden

Fortuna Sittard heeft gekozen voor vier unieke designs maar de mogelijkheden met bedrukken zijn eindeloos. Of je nu kiest voor een logo, een specifiek ontwerp of een volledige fullcolour bedrukking, alles is mogelijk van één tot fullcolour bedrukking.

De bekers zijn gemakkelijk schoon te maken met de hand of in de vaatwasser. Als de hoeveelheden echter te groot zijn of als er beperkte capaciteit is, bieden wij een oplossing. In onze vestiging in Lelystad hebben wij namelijk de grootste spoelstraat van Nederland, met een capaciteit van meer dan 10.000 bekers per uur. De bekers kunnen worden opgehaald, gereinigd, opgeslagen en weer teruggebracht.

Foto links bron: Provincie Zuid-Holland

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Ben je nieuwsgierig naar alle mogelijkheden en ons assortiment aan bekers? Neem dan een kijkje op onze website en/of vraag een offerte aan. Wil je liever e-mailen of bellen? Dat kan uiteraard ook. Stuur dan een mailtje naar info@dutchcups.nl of bel naar +31 (0)320 28 94 80

Offerte aanvragen

Grote aantallen bestellen, kleur verzoeken, druk verzoeken of benieuwd naar alle opties? Vraag een vrijblijvende offerte aan!
Vraag direct een offerte aan

Monsters aanvragen

Benieuwd naar onze glazen en wil je ze testen? Wij kunnen je eenmalig twee glazen per type opsturen, helemaal gratis! Dan ben jij straks net zo enthousiast over onze glazen zoals wij.
Monsters aanvragen