Visie & MVO

Visie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dutch Cups produceert volgens het principe van “Made in Holland”. Productie dicht bij de klanten, zodat transport en opslag inclusief voorraadfinanciering efficiënt ingericht worden. Snelheid, servicegerichtheid en flexibiliteit in handelen zijn belangrijke Unique Selling Points waarmee we ons onderscheiden versus vele andere aanbieders. Dutch Cups werkt volgens het 24/7/50 productieritme, oftewel 24 uur per dag, 7 dagen per week en 50 weken per jaar worden Dutch Cups producten gefabriceerd. Het drukwerk geschiedt 5 dagen per week en wordt uitgevoerd door gespecialiseerde drukkers. Rondzeefdruk, droog offsetdruk, tampondruk, digitaal (gepersonaliseerde) print en inmould labeling behoren tot de mogelijkheden. Dutch Cups is lid van de GRI, een internationale organisatie met als doel het realiseren van een duurzame economie. Dutch Cups onderschrijft eveneens de normen en waarden die omschreven worden in de 10 CERES principes op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dutch Cups heeft de ambitie om een nog duurzamer bedrijf in al haar facetten te worden en richt zich op innovatie, continuïteit en winstgevendheid op de lange termijn. Aandacht voor energiebesparing, afvalbesparing, efficiënt gebruik van grondstoffen, hergebruik en recycling van materialen staan hoog op onze agenda m.b.t. de productie van de Dutch Cups producten alsmede in onze algehele bedrijfsvoering. Dutch Cups streeft er naar om duurzame en veilige producten op de markt te brengen die een werkelijke toegevoegde waarde hebben voor de maatschappij. Daarbij zet Dutch Cups zich in om een kringloop van haar producten volgens het Cradle to Cradle principe tot stand te brengen. Met het Dutch Cups Retoursysteem worden gebruikte ecoglazen aan het einde van hun levenscyclus ingenomen en vindt recycling plaats van het uitvalmateriaal waarmee weer nieuwe hoogwaardige producten kunnen worden geproduceerd.
Dutch Cups is meer dan een dozenschuiver van herbruikbare glazen en bewijst dat met het aanbieden van een servicepakket van logistieke diensten. Dutch Cups draagt zorg voor de optimale reiniging van de drinkglazen op gebied van hygiëne en een minimale milieubelasting. In een speciaal volgens de HACCP normen ingericht spoelcentrum worden grote aantallen ecoglazen jaarlijks grondig gereinigd. Gebruik wordt gemaakt van een industriële vaatwasinstallatie die voorzien is van een energie terugwinsysteem en een waterbesparend systeem. Hierdoor wordt een extreem laag waterverbruik per korf, heel laag energieverbruik en chemieverbruik per vaatkorf gerealiseerd.

De Dutch Cups kantoorruimtes alsmede het magazijn en spoelcentrum hebben duurzame LED verlichting, waardoor onze energielasten worden geminimaliseerd. Daarnaast vindt u voor de deur van ons pand een oplaadpaal voor hybride of volledig elektrische auto’s. Bezoekers kunnen derhalve gratis hun auto opladen. In de toekomst streven wij er naar om qua energieverbruik een (grotendeels) zelfvoorzienende organisatie te worden.