Glazen Spoelen

Reinigen

Data Wasstraat

Dutch Cups heeft in samenwerking met ‘s werelds grootste vaatwasmachine fabrikant Hobart, in 2019 een transportbandwasmachine ontwikkeld. Deze machine voldoet aan de hoogste eisen, om u een hygiënisch schoon en droog eindresultaat te kunnen garanderen. Deze unieke transportbandwasmachine met een speciaal vingersysteem, kent zijn gelijke niet in heel Europa. De capaciteit is meer dan 10.000 bekers per uur en de totale lengte van deze professionele wasstraat bedraagt 18,5 meter. De machine is geschikt om diverse soorten herbruikbare bekers, duurzame kunststof verpakkingsartikelen en opslagkisten via een speciale PLC besturing in verschillend ingestelde programma’s optimaal te reinigen. Een ingenieus systeem zorgt er voor dat lichte kunststof artikelen zoals drinkbekers niet door de machine heen kunnen vliegen.

Voordelen van reinigen

 • Modernste industriële wasinstallatie voor herbruikbare bekers in Europa
 • Grootste capaciteit met maximaal 10.800 herbruikbare bekers per uur
 • Ook geschikt voor glaswerk, kisten en korven
 • 3 tot 5 bar reinigingskracht in 4 was zones
 • Gegarandeerd droogresultaat dankzij 5 droogzones
 • Grote en fijne vuildeeltjes worden apart gefilterd
 • Zeer laag waterverbruik per gewassen herbruikbare beker
 • De helft van het energieverbruik in vergelijking met vergelijkbare wasinstallaties
 • Spoelcentrum in overeenstemming met de voedselveiligheidseisen
 • Personeel met beschermingsmiddelen voor optimale hygiëne
 • Schone en nette spoel- en opslagruimte met ledverlichting

Ongekende reinigingskracht voor glas en servieswerk

De wasstraat heeft 4 spoelzones met per zone een ongekende reinigingskracht door variabel in te stellen waspompen met een wasdruk van 3 tot 5 bar. De ingevoerde herbruikbare beker wordt eerst hardgrondig voorgespoeld (op 50 graden), aansluitend in twee zones intensief gereinigd (60-65 graden) om daarna nagespoeld te worden (85 graden). Door zonder spoelkorven te werken maar de beker te plaatsen op vingers, wordt de gehele beker vanuit alle posities bereikt. In combinatie met de juiste temperatuurinstellingen en doseringen van spoel- en glansmiddelen, wordt grof vuil gemakkelijk afgespoten, virussen en bacteriën worden gedood en schimmel is kansloos (zeker bij tijdige aanlevering van de bekers na gebruik). De wasstraat kent 5 droog- en afblaaszones, waarbij eerst met gecomprimeerde lucht (50-60 graden) wordt gewerkt om tot slot in een extra verwarmde droogzone (90-100 graden) te zorgen voor een gegarandeerd droogresultaat. De machine is ook in staat transportkratten optimaal te reinigen van alle kanten en keurig droog op te leveren.

Spoelstraat Glazen

Extreem laag waterverbruik

Via een micro-filtratie systeem worden zowel grove als fijne vuildeeltjes buiten de wasstraat gescheiden en in filterbuizen verzameld en verwijderd uit het waswater. Resultaat is een aanzienlijke besparing in het waterverbruik ten opzichte van conventionele wasmachines. De wasstraat heeft een waterverbruik van gemiddeld ca. 35 tot 40 ml per gewassen beker. Het vermogen nodig voor het wassen van een enkele beker is dan ook extreem laag, slechts 14 watt (= 0,014 kW). Bij een gemiddelde vergelijkbare wasstraat is dit al gauw het dubbele.

Voorzorgsmaatregelen in het logistiek centrum

Ons logistiek centrum met de wasstraat is gevestigd in Lelystad en ingericht in overeenstemming met de internationaal erkende FSSC 22000 Food Safety (ISO) richtlijnen. Ons personeel werkt conform de hoogste hygiëne voorschriften met o.a. schorten, haarnetjes, mondkapjes en handschoenen en zorgt hierbij voor een hygiënische en verzegelde verpakking. Handen wassen en desinfecteren is een verplichting voordat men in de spoelruimte aan het werk mag.

De transportbandwasmachine staat in een ruimte met speciale LED verlichting. De ruimte is gescheiden van de opslagruimte (die ook voorzien is van LED verlichting) d.m.v. een kunststof transparante wand en flappengordijnen aan de in- en uitgangszijde. Dit alles uit oogpunt van optimale hygiëne en om een zo stof- en vuilvrije omgeving te realiseren.

 

Opslag en voorraadbeheer van eigen aangeschafte bekers is al dan niet van tijdelijke aard mogelijk. Voor meer informatie neem contact met ons op of bel +31 320 28 94 80

Zelf al starten met hygiënisch reinigen in uw horeca locatie? Bestel onze producten.