Historie

Dutch Cups is opgericht op 30 november 1995 door twee jonge ondernemers uit Lelystad. De eerste keer dat Dutch Cups zich presenteerde was op de evenementenvakbeurs Festivak te Maastricht begin 1996. Op 5 mei 1996 werd voor het eerst in Nederland tijdens een groot evenement gewerkt met herbruikbare statiegeldglazen van Dutch Cups. Dit was het Bevrijdingsfestival Overijssel. Op 12 mei 1996 was de primeur in België met het Milieufestival in Antwerpen. Na de eerste trendzetters volgden in 1996 en 1997 spoedig andere evenementen zoals De Valkhof affaire, Waldrock, het Virus Festival, Haarlemmerhoutfestival, Festival aan de Werf, Theaterfestival de Parade en De Uitmarkt.

In 1998 ontstond er een nieuwe afzetmarkt, namelijk uitgaansbedrijven. De bekendste Rocktempel van Nederland Paradiso in Amsterdam besloot na een tweetal geslaagde try-outs volledig over te stappen op herbruikbare kunststof glazen. Glaswerk was al uit den boze aangezien diverse artiesten weigerden op te treden bij het gebruik ervan en plastic wegwerpbekers zorgden voor een vloer vol met afval en hoge schoonmaakkosten. Nadien volgden vele discotheken, concertzalen en andere uitgaanscentra dit voorbeeld. Ook op veel andere plaatsen waar mensen bij elkaar komen en een drankje nuttigen bleek in de loop der tijd behoefte te zijn aan de handige en veilige Dutch Cups glazen. Denk aan café- en zaalbedrijven, recreatie- en sportcomplexen, strandpaviljoens, sport-, carnaval- en scoutingverenigingen, bij feesten en fuiven, studenten- en jeugdhuizen, etc. Sinds eind jaren negentig gingen meer en meer gemeenten en provincies in Nederland en België het gebruik van „Ecoglazen“ of „Wisselbekers“ tijdens evenementen, verplicht stellen of stimuleren met subsidieregelingen.

Dat Dutch Cups in al die jaren niet heeft stilgezeten blijkt uit het uitgebreide assortiment dat is opgebouwd. Elk jaar volgden nieuwe productintroducties en werd er hard gewerkt aan een optimale dienstverlening. Het eerste Dutch Cups Spoelcentrum was een feit in 1997 en werd onder gebracht bij een sociale werkplaats in Almere. Hier werkten verstandelijk gehandicapten die onder begeleiding zorgden dat de glazen werden gereinigd en ingepakt. Dutch Cups was in datzelfde jaar na de start in Lelystad verhuist naar een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw in Almere. In 2005 heeft Dutch Cups vervolgens de stap terug naar Lelystad gemaakt. De kantoor- en opslagruimtes in Almere bleken niet langer aan te sluiten bij de groei van het bedrijf. Daarom werd uit economische en logistieke redenen gekozen voor Lelystad. Inmiddels heeft Dutch Cups een ruim kantoor met showroom, groot magazijn, een professioneel spoelcentrum en zelfs een eigen café waar gasten worden ontvangen met een lekker drankje. Wilt u een keer komen kijken dan zullen wij u met plezier een rondleiding geven. Tegelijk zullen wij onze toekomstvisie met u delen.

Heeft u een vraag?