45.000 kg plastic afval per dag tijdens Carnaval

Carnaval is van oudsher een echt eetfestijn omdat het de laatste mogelijkheid was om je te buiten te gaan voor de vastentijd, waarin men zich juist beperkte tot het minimaal noodzakelijke. Nu kennen we carnaval vooral als een periode waarin uitbundig wordt gefeest, van prachtige praalwagens, samen zijn en waar de nadruk ligt op het heffen van het glas.

Carnaval komt er weer aan en de tijd om glazen te bestellen om het feest compleet te maken is nu aangebroken. Maak je glas persoonlijk door er een mooie opdruk op te laten zetten of werk met een statiegeldsysteem. Samen kunnen we dan werken aan minder plastic afval op de grond.

45.000 kilogram plastic afval per dag

Wist je dat tijdens de feesten van Carnaval gemiddeld 45.000 kilogram plastic afval per dag wordt opgehaald en dat dit voornamelijk bestaat uit plastic wegwerpglazen? Wanneer de glazen schoon worden ingezameld kunnen ze gerecycled worden, maar als ze eenmaal massaal op de grond liggen en ze vertrapt en vies worden zijn ze onbruikbaar en gaan ze de verbrandingsoven in.

Wegwerpglazen versus hard plastic glazen

De aanschaf van plastic wegwerpglazen is goedkoper, ja dat klopt. Maar op de langere termijn zijn glazen van hard plastic een stuk voordeliger. Je kunt ze niet alleen vaker gebruiken, maar je hebt ook allerlei mogelijkheden om je glazen te laten bedrukken met je eigen logo of andere afbeelding. Het is zelfs mogelijk om je glas helemaal rondom te laten bedrukken, zo creëer een echte eyecatcher en is het meteen een reclamedrager.

De glazen zijn perfect stapelbaar, keer op keer te reinigen en wanneer je de glazen inzet met een statiegeldsysteem, kan je glas ook geld opleveren. glazen die een bijzondere opdruk hebben, worden gezien als een collectors item en vaak meegenomen als herinnering aan het evenement. Op deze manier levert de beker geld op en draag je bij aan een schoon event en een beter milieu.